Wina Regionalne
Alexandrouli
Alexandrouli
Kolor: Jasno rubinowy.
Aromat: Mnóstwo czerwonych owoców, szczególnie czerwonej porzeczki i dzikich jagód z lekką nutą wanilii.
Smak: Dominacja czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami roślinnymi, zwłaszcza eukaliptusa i zielonej herbaty. Dobrze zrównoważony finisz z odrobiną akcentu dębu.
Aromat: Mnóstwo czerwonych owoców, szczególnie czerwonej porzeczki i dzikich jagód z lekką nutą wanilii.
Smak: Dominacja czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami roślinnymi, zwłaszcza eukaliptusa i zielonej herbaty. Dobrze zrównoważony finisz z odrobiną akcentu dębu.
Region winiarski |
Region KAKHETI. |
Klimat: |
Umiarkowany, kontynentalny. |
Kategoria wina: |
Wino Regionalne. |
Odmiany: |
Alexandrouli 100% |
Pochodzenie winogron: |
100% Winnice Kondoli. |
Urodzaj: |
8-10 ton/ha. |
Typ wina: |
Wytrawne czerwone. |
Analiza wina: |
Alc.13,5% vol; Cukier resztkowy: <3 g/l; T/A: 5-6g/l. |