Nasz asortyment

Asortyment

Image

Wina Stołowe

Wina Stołowe

Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani.

Wina Regionalne

Wina Regionalne


Wina Regionalne

W winach regionalnych „MARANI”, takich jak „Saperavi”, „Mtsvane”, „Alazani Valley” oraz innych, otrzymywanych głównie z własnych winnic, dążymy do pokazania całego kolorytu i różnorodności win z Kakheti, przez wieki docenianych przez znawców. Są to młode, świeże, aromatyczne wina, w których zauważalne są regionalne cechy siedliska.
Image
Image

Wina AOC

Wina AOC

Wina jakościowe „MARANI” o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośli, takich jak „Tsinandali”, „Mukuzani”, „Kindzmarauli”, uwydatniają złożoną synergię klimatu, ziemi, winogron, tradycji oraz naszą wizję stylistyki win.

Wina Qvevri

Wina Qvevri

Wina MARANI z pojedynczych winnic pochodzą ze specjalnie wyodrębnionych parceli. Urodzaj jest ograniczany do 6-7 ton z hektara. Winogrona są ręcznie selekcjonowane - najpierw w winnicach, następnie w winiarni bezpośrednio przed tłoczeniem. To tylko początek długiej drogi jaką przechodzi nasze wino zanim trafi na stół smakosza.
Image
Image

Wina Kondoli

Wina Kondoli Vineyards

Wina MARANI z pojedynczych winnic pochodzą ze specjalnie wyodrębnionych parceli. Urodzaj jest ograniczany do 6-7 ton z hektara. Winogrona są ręcznie selekcjonowane - najpierw w winnicach, następnie w winiarni bezpośrednio przed tłoczeniem. To tylko początek długiej drogi jaką przechodzi nasze wino zanim trafi na stół smakosza.

Wina Satrapezo

Wina Satrapezo

Wina „SATRAPEZO” są dla nas szczególnie cenne, ponieważ w nich najbardziej ucieleśniony jest gruziński charakter wyrobu wina. Są one wytwarzane zgodnie ze starożytnymi technologiami, liczącymi co najmniej 6 tysięcy lat, z wykorzystaniem zakopanych w ziemi tradycyjnych amfor glinianych „KWEWRI”. Winogrona dla win „Satrapezo” pochodzą ze specjalnych parcel, a urodzaj jest ograniczony do 4-5 ton z hektara.
Image
Image

Wina BIO

Wina Bio

Wina z tego segmantu pochodzą ze specjalnie wyselekcjonowanych parceli. Po 5-7 dniowej maceracji proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C.

Wina Limitowane

Wina Limitowane

Ręczny zbiór wyselekcjonowanych, bardzo dojrzałych winogron. Po ręcznym oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone ręcznie i poddawane fermentacji na naturalnych drożdżach w 225 l dębowych beczkach. Po 10 dniowej fermentacji wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C, a następnie jest butelkowane. Rzadkie, z całą pewnością wyjątkowe wino.
Image
Image

Wina Musujące

Wina Musujące

Wina z tego segmantu pochodzą ze specjalnie wyselekcjonowanych parceli. Po 5-7 dniowej maceracji proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C.

Chacha Marani

Chacha Marani

Telawska Piwnica Win zaczęła produkcje CZACZY pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Różnorodność szczepów winogron oraz własna destylarnia pozwala nam destylować moszcz od razu po skończeniu procesu fermentacji i tym samym utrzymać specyficzne aromaty szczepowe.
Image
Image

Brandy Telavi

Brandy Telavi

Wina z tego segmantu pochodzą ze specjalnie wyselekcjonowanych parceli. Po 5-7 dniowej maceracji proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C.

Brandy Sarajishvili

Brandy Sarajishvili

Filozofia firmy Sarajishvili opiera się na unikalnym połączeniu tradycji z nowoczesnością. Staranności, z jaką pielęgnowane są tu technologie i tradycje wprowadzane jeszcze przez samego Davida Sarajishvili dorównać może wyłącznie innowacyjność i otwartość na zmiany. Firma wciąż korzysta z opracowanych ponad 100 lat temu receptur, by stale zadziwiać i zachwycać koneserów brandy symfonią niezrównanego smaku i aromatu, która harmonijnie rozbrzmiewa w każdym z wyrobów firmy. Brandy nie jest zwykłym napojem alkoholowym. Każda marka wyróżnia się indywidualnym charakterem podkreślanym przez wiek oraz kompozycję unikalnych cech. Obecnie firma Sarajishvili produkuje ponad 10 rodzajów brandy, spośród których każdy oferuje wyrafinowane, niepowtarzalne doznania smakowe.
Image