Wina Qvevri Marani
Qvevri Saperavi
Qvevri Saperavi
Kolor: Ciemnoczerwony.
Aromat: Wiśni, czereśni, jeżyn, dymu.
Smak: Dojrzały, mocno owocowy. Wyczuwalne owoce leśne, aronia, jałowiec, liść laurowy, pieprz, gorzka czekolada.
Aromat: Wiśni, czereśni, jeżyn, dymu.
Smak: Dojrzały, mocno owocowy. Wyczuwalne owoce leśne, aronia, jałowiec, liść laurowy, pieprz, gorzka czekolada.
Region winiarski: Region KAKHETI
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Odmiany: Saperavi 100%
Pochodzenie winogron: 50% Winnice KONDOLI, 50% NAPAREULI - szczególny rejon uprawy winorośli
Urodzaj: 10 - 11 ton/ha.
Typ wina: Wytrawne czerwone, zrobione tradycyjną metodą w Kwewri
Analiza wina: Cukier resztkowy <4 g/l; T/A: 5-6 g/l
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Odmiany: Saperavi 100%
Pochodzenie winogron: 50% Winnice KONDOLI, 50% NAPAREULI - szczególny rejon uprawy winorośli
Urodzaj: 10 - 11 ton/ha.
Typ wina: Wytrawne czerwone, zrobione tradycyjną metodą w Kwewri
Analiza wina: Cukier resztkowy <4 g/l; T/A: 5-6 g/l