Wina limitowane

Marani Museum Collection Artefact 01

Image

Kolor: Jaskrawy, głęboki brązowy, z jasnym odcieniem na krawędzi.

Aromat: Intensywny i żywy, aromaty słodkiego likieru wiśniowego, dżemu z czarnych śliwek, prażonych orzechów włoskich i kandyzowanej pigwy są połączone z subtelnym zapachem wanilii.

Smak: Niezwykle bogaty i złożony, powtarzają się aromaty wyczuwalne w nosie. Soczysta owocowość jest wzbogacona prażonymi orzechami, gorzką czekoladą, anyżem i wanilią. Idealna równowaga alkoholu i kwasowości czyni wino krągłe z wyjątkowym, długim finiszem.

Podawać: jako digestif po posiłku lub do serów, czekolady, deserów

Temperatura serwowania: 16-18°C.

Wina limitowane

Region winiarski: Chronione nazwy miejsca pochodzenia zbiorów -Kindzmarauli, Khvanchkara

Klimat: Umiarkowany, kontynentalny

Kategoria wina: Wino limitowane

Odmiany: Saperavi 50%, Alexandrouli 50%

Potencjał dojrzewania: Kilkadziesiąt lat

Zawartość alkoholu: 21.5%