Wina Kondoli Marani
Kondoli Rkatsiteli
Kondoli Rkatsiteli
Kolor: Jasno-złoty
Aromat: Wyraźne owoce: dojrzała gruszka, jabłko, pestki, pigwa oraz aromat egzotycznych kwiatów. Poza tym w tle lekko ujawniają się owoce tropikalne.
Smak: W ustach podobnie, trochę woskowe, z akcentami ziołowymi. Ma swój ciężar i ekstraktywność. Jest dobrze wyważone, dość gęste. Lekko roślinne, ma goryczkę i woskowe tło. Dość długie, z lekko ziołowym finałem, który nadaje mu charakteru. Wyraziste i intensywne
Aromat: Wyraźne owoce: dojrzała gruszka, jabłko, pestki, pigwa oraz aromat egzotycznych kwiatów. Poza tym w tle lekko ujawniają się owoce tropikalne.
Smak: W ustach podobnie, trochę woskowe, z akcentami ziołowymi. Ma swój ciężar i ekstraktywność. Jest dobrze wyważone, dość gęste. Lekko roślinne, ma goryczkę i woskowe tło. Dość długie, z lekko ziołowym finałem, który nadaje mu charakteru. Wyraziste i intensywne
Region winiarski: KAKHETI
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino z pojedynczej winnicy producenta
Odmiany: Rkatsiteli 100%
Pochodzenie winogron: 100% Winnice KONDOLI, północne stoki doliny Rzeki Alazani
Urodzaj: 6-7 t/ha
Typ wina: Wytrawne, rocznikowe, białe
Potencjał dojrzewania: Podczas dojrzewania nabiera aromaty wanilii i suszonych owoców
Analiza wina: Cukier resztkowy <4 g/l; T/A: 5-6 g/l
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino z pojedynczej winnicy producenta
Odmiany: Rkatsiteli 100%
Pochodzenie winogron: 100% Winnice KONDOLI, północne stoki doliny Rzeki Alazani
Urodzaj: 6-7 t/ha
Typ wina: Wytrawne, rocznikowe, białe
Potencjał dojrzewania: Podczas dojrzewania nabiera aromaty wanilii i suszonych owoców
Analiza wina: Cukier resztkowy <4 g/l; T/A: 5-6 g/l