Wina Bio
Saperavi Bio
Saperavi Bio
Kolor: Głęboki czerwony kolor przechodzący w czarny.
Aromat: Owoców leśnych, porzeczki, aronii, mchu, mokrej ziemi, igliwie.
Smak: Miękki i przystępny, pełny ciepłego leśnego owocu i ujarzmionych tanin. Odczuwa się korzenność, przypalone tło, lekko dymny i śliwkowy rejestr. Finisz owocowo-pestkowy.
Aromat: Owoców leśnych, porzeczki, aronii, mchu, mokrej ziemi, igliwie.
Smak: Miękki i przystępny, pełny ciepłego leśnego owocu i ujarzmionych tanin. Odczuwa się korzenność, przypalone tło, lekko dymny i śliwkowy rejestr. Finisz owocowo-pestkowy.
Region winiarski: Region KAKHETI
Apelacja: KINDZMARAULI - szczególny rejon upraw winorośli
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino ekologiczne
Odmiany: Saperavi 100%
Pochodzenie winogron: Ekologiczne winnice „KUDIGORA”, mikroregion KINDZMARAULI
Urodzaj: 6 ton / ha.
Typ wina: Półsłodkie, rocznikowe, czerwone
Analiza wina: Cukier resztkowy 35-45 g/l; T/A: 7,5-8,5 g/l: Cukier resztkowy - g/l; T/A: 4,5-5,5 g/l Ma posępną elegancję, ziołowość i tę swoistą, dobrze rozumianą, "szczupłość", która oddala go od bombastycznych wydań nowoczesnych win. Jest wyważone, zrobione z umiarem. Surowe, zwięzłe, zbalansowane.
Apelacja: KINDZMARAULI - szczególny rejon upraw winorośli
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino ekologiczne
Odmiany: Saperavi 100%
Pochodzenie winogron: Ekologiczne winnice „KUDIGORA”, mikroregion KINDZMARAULI
Urodzaj: 6 ton / ha.
Typ wina: Półsłodkie, rocznikowe, czerwone
Analiza wina: Cukier resztkowy 35-45 g/l; T/A: 7,5-8,5 g/l: Cukier resztkowy - g/l; T/A: 4,5-5,5 g/l Ma posępną elegancję, ziołowość i tę swoistą, dobrze rozumianą, "szczupłość", która oddala go od bombastycznych wydań nowoczesnych win. Jest wyważone, zrobione z umiarem. Surowe, zwięzłe, zbalansowane.