Wina AOC Marani

Tsinandali

Image

Tsinandali

Kolor: Żółto-słomkowy.
Aromat: W bukiecie wyróżniają się nuty kwiatów, owoców tropikalnych (banany), wanilii i skórki chleba.
Smak: Wino o miłej, żywej kwasowości, pełne, jedwabiste i ładnie zbudowane. Finał cytrusowy.
Region winiarski: Region KAKHETI
Apelacja: TSINANDALI - szczególny rejon uprawy winorośli
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino jakościowe o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośli
Odmiany: Rkatsiteli 80%, Mtsvane 20%
Pochodzenie winogron: TSINANDALI - szczególny rejon uprawy winorośli, Własne winnice producenta
Urodzaj: 8 ton / ha.
Typ wina: Wytrawne, rocznikowe, białe
Analiza wina: Cukier resztkowy 3 g/l; T/A: 5-6 g/l